Suroviny
- kuřecí řízek 500 g
- těstoviny 250-300 g
- cherry rajčátka 250 g
- sůl
- pepř
- drůbeží koření
- vejce 4 ks
- mléko 4 lžíce
- strouhaný parmezán 40-50 g
- olivový olej 4 lžíce
- hladká mouka 4 lžíce
- cukr 2 lžíce
Tagliatelle
- vejce 3 ks
- polohrubá mouka
Tagliatelle: Vejce rozkvedláme, přidáme mouku tak, aby bylo těsto husté, nikoliv tuhé, těsto rozválíme, necháme proschnout, poté nakrájíme na nudlovém stroji (velikost si nastavíme cca na 0,5-1 cm), a opět necháme nudle řádně proschnout.
Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vejce rozkvedláme a smícháme s mlékem a s nastrouhaným parmazánem. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a rajčátka opečeme. Poté je posypeme cukrem, zlehka opepříme a osolíme a dusíme deset minut na mírném ohni.
Řízky naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce a v těstíčku z vajec a strouhaného parmazánu. V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje. Řízky namočíme v těstíčku, necháme okapat, pak teprve položíme do rozehřátého oleje a z každé strany opékáme dozlatova. Hotové řízky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
Podáváme s těstovinami a dozdobíme rajčátky a snítky bylinek, např. bazalkou.
Zdroj: Řízek po milánsku obalený v parmazánovém těstíčku, domácí tagliatelle, restovaná rajčátka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rizek-po-milansku-obaleny-v-parmazanovem-testicku-domaci-tagliatelle-restovana-raj [On-line 08.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář