reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řízek po milánsku obalený v parmazánovém těstíčku, domácí tagliatelle, restovaná rajčátka

Suroviny

  • kuřecí řízek 500 g
  • těstoviny 250-300 g
  • cherry rajčátka 250 g
  • sůl
  • pepř
  • drůbeží koření
  • vejce 4 ks
  • mléko 4 lžíce
  • strouhaný parmezán 40-50 g
  • olivový olej 4 lžíce
  • hladká mouka 4 lžíce
  • cukr 2 lžíce

Tagliatelle

  • vejce 3 ks
  • polohrubá mouka

Tagliatelle: Vejce rozkvedláme, přidáme mouku tak, aby bylo těsto husté, nikoliv tuhé, těsto rozválíme, necháme proschnout, poté nakrájíme na nudlovém stroji (velikost si nastavíme cca na 0,5-1 cm), a opět necháme nudle řádně proschnout.
Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vejce rozkvedláme a smícháme s mlékem a s nastrouhaným parmazánem. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a rajčátka opečeme. Poté je posypeme cukrem, zlehka opepříme a osolíme a dusíme deset minut na mírném ohni.
Řízky naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce a v těstíčku z vajec a strouhaného parmazánu. V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje. Řízky namočíme v těstíčku, necháme okapat, pak teprve položíme do rozehřátého oleje a z každé strany opékáme dozlatova. Hotové řízky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
Podáváme s těstovinami a dozdobíme rajčátky a snítky bylinek, např. bazalkou.

Zdroj: Řízek po milánsku obalený v parmazánovém těstíčku, domácí tagliatelle, restovaná rajčátka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rizek-po-milansku-obaleny-v-parmazanovem-testicku-domaci-tagliatelle-restovana-raj  [On-line 08.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.