reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roastbeef

Pro 6 osob potřebujeme:

  • 1,5 kg nízkého roštěnce
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml worcesterové omáčky
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • potravinářský provázek na svázání masa nebo silikové provázky na pečení

Podáváme s Béarnskou omáčkou

Vařte jako šéf kniha

 

Maso odblaníme a očistíme. Za pomoci potravinářského provázku ho svážeme do válečku.

V míse smícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Připravenou marinádu dáme do pekáčku a maso v ní několikrát obalíme tak, aby se dostala všude. Takto naložené maso necháme několik hodin, nejlépe přes noc, marinovat.

Maso vyndáme z marinády a necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě okapat. Předehřejeme si troubu na 180 °C.

V pánvi rozpálíme olej a maso v něm zprudka opečeme ze všech stran dohněda.

Orestované maso dáme do pekáčku nebo na plech a dáme péct přibližně na 35 minut. Doba je však závislá na velikosti masa.

Vnitřní teplota masa by měla být v rozmezí 56-58 °C, změříme vnitřním teploměrem. Při dosažení této teploty máme hotovo a maso můžeme z trouby vyndat. Maso by mělo být takto propečena dorůžova – na medium.

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [13.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.