Pro 6 osob potřebujeme:
- 1,5 kg nízkého roštěnce
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml worcesterové omáčky
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- potravinářský provázek na svázání masa nebo silikové provázky na pečení
Maso odblaníme a očistíme. Za pomoci potravinářského provázku ho svážeme do válečku.
V míse smícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Připravenou marinádu dáme do pekáčku a maso v ní několikrát obalíme tak, aby se dostala všude. Takto naložené maso necháme několik hodin, nejlépe přes noc, marinovat.
Maso vyndáme z marinády a necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě okapat. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
V pánvi rozpálíme olej a maso v něm zprudka opečeme ze všech stran dohněda.
Orestované maso dáme do pekáčku nebo na plech a dáme péct přibližně na 35 minut. Doba je však závislá na velikosti masa.
Vnitřní teplota masa by měla být v rozmezí 56-58 °C, změříme vnitřním teploměrem. Při dosažení této teploty máme hotovo a maso můžeme z trouby vyndat. Maso by mělo být takto propečena dorůžova – na medium.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [13.6.2013]
Poslední tip, trik či komentář