reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roastbeef

Ingredience

  • nízký roštěnec 1 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • tymián 1 dávka
  • provensálské koření 1 špetka
  • sladká paprika 1 špetka
  • bobkový list 1 kus
  • jalovec 1 dávka
  • worcester 1 dávka
  • jiné oblíbené koření nebo směs 1 dávka
  • olej na smažení 1 dávka
  • olivový olej na marinádu 1 dávka
  • domácí bagetky: 1 kus
  • polohrubá mouka 250 g
  • půl kostky droždí 1 dávka
  • cukr 1 lžička
  • vlažné mléko 100 ml
  • máslo 20 g
  • sůl, kmín apod. 1 dávka

1.Roastbeef si naložíme. Veškeré koření si pečlivě rozmícháme s olivovým olejem a vytvoříme marinádu. Maso do ní ponoříme na 3–5 dní a necháme v chladu rozležet.

2. Před podáváním maso nejprve zprudka opečeme rovnoměrně ze všech stran na pánvi, ale jen krátce, aby se hovězí zatáhlo. Pak pečeme přikryté na 170 stupňů v předehřáté troubě asi 20–30 minut (podle výšky masa). Necháme pár minut odležet a krájíme ostrým nožem na tenké plátky a hned podáváme s oblíbenými dipy, dobrým čerstvým pečivem, salátem apod.

3. Z uvedených surovin si vypracujeme těsto na bagetky a necháme je vykynout. Po 45 minutách zformujeme do tvaru bagety a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20–30 minut.

Zdroj: Roastbeef; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roastbeef [On-line 30.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.