reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roastbeef s glazovanými fíky v červeném víně

Suroviny

  • vysoký roštěnec 500 g
  • fíky
  • červené víno
  • třtinový cukr
  • máslo
  • mléko
  • česnek
  • slunečnicový olej
  • dijonská hořčice
  • sůl
  • pepř
  • worcestr

Maso z roštěnce svážeme, osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme, jen aby se zatáhlo. Poté je potřeme hořčicí a dáme do vyhřáté trouby na 140 stupňů, pečeme 40 minut. Po upečení vyndáme, naporcujeme na plátky a můžeme servírovat společně s fíky v červeném víně.
Na přeliv na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené fíky a zasypeme cukrem. Až se cukr rozpustí a zkaramelizuje a omáčka má jakoby medovou konzistenci, zalijeme ji vínem a necháme při nižší teplotě redukovat asi půl hodiny, dokud se nevypaří voda a omáčka opět nezhoustne.

Zdroj: Roastbeef s glazovanými fíky v červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roastbeef-s-glazovanymi-fiky-v-cervenem-vine  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.