Suroviny
Roastbeef:
- hovězí roštěnec 500 g
- dijonská hořčice
- hrubozrnná hořčice
- máslo
- worcester
- sůl
- pepř
Aioli:
- olivový olej 100 ml
- řepkový olej 100 ml
- plnotučné mléko 100 ml
- česnek 1 stroužek
Špenátová příloha – salát:
- čerstvý baby špenát
- česnek
Hovězí obalíme ve smíchaných ingrediencích – hořčici, worcesteru, soli a pepři – a pořádně vmasírujeme do masa. Necháme chvilku odpočívat. Vložíme do rozpálené pánve s (ideálně přepuštěným) máslem a ze všech stran opečeme. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Maso vložíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud vnitřní teplota nedosáhne 50°C. Přendáme do alobalu, potřeme máslem a necháme chladnout.
Ve výpeku na pánvi si opatrně osmahneme rozdrcený česnek a přidáme máslo. Těsně před podáváním spaříme špenát.
Na aioli těsně před podáváním vyšleháme a smícháme všechny ingredience a omáčkou přelijeme odložené maso, které naporcujeme na tenké plátky.
Zdroj: Roastbeef, salát a aioli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roastbeef-salat-aioli [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář