Suroviny
- krkovička 1 kg
- červená paprika 1 lžíce
- grilovací koření 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- sůl 1 lžíce
- olej 1/2 hrnku
- voda 1/2 hrnku
- hořčice 2 lžíce
- slanina
- cibule 1–2 ks
- sůl
- brambory 1 kg
- nať z jarní cibulky
- kousek másla
Na salát:
- mladá cuketa 1 ks
- rajčata 2–3 ks
- paprika 1 ks
- balkánský sýr
- olej
- ocet
- sůl
- pepř
Plátky z vepřové krkovice naklepeme. Z červené papriky, grilovacího koření, česneku, hořčice, soli, oleje a vody si umícháme marinádu. Maso do láku naložíme nejlépe až na dva dny. K naloženému masu přidáme slaninu a cibule, zabalíme, závitek zpevníme jehlou nebo párátkem a dáme do zapékací mísy. Zbytkem marinády podlijeme maso. Dáme do trouby a během pečení podléváme.
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme s cibulkou a máslem, můžeme přidat i trochu slaniny z masa.
Šopský salát uděláme klasickým způsobem, okurky nahradíme cuketou, zbytek zeleniny nakrájíme, dochutíme octovo-olejovou zálivkou a posypeme balkánským sýrem.
Zdroj: Rojber se šťouchaným bramborem, šopský salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rojber-se-stouchanym-bramborem-sopsky-salat [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář