Suroviny
- vepřové koleno 1 ks
- česnek 3 stroužky
- sůl
- slanina 200 g
- cukr 1 špetka
pepřová omáčka:
- pepř
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- smetana dle potřeby
- ocet 1 kapka
- sůl 1 špetka
- naložený zelený pepř
Vykostěné koleno položíme kůži dolů, osolíme, opepříme, počesnekujeme, proložíme slaninou a smotáme do rolády. Poté stáhneme pevně provázkem, orestujeme na pánvi a dáme péct do trouby, kde pečeme dlouho, kontrolujeme a podléváme, dokud není koleno měkké.
Pepřová omáčka: kuličky nakládaného zeleného pepřena pánvi zakápnemelžící plnotučné hořčice, zalijeme smetanou a dochutíme solí,cukrem a kapkou octa. Omáčku necháme zredukovat a podáváme k masu s chlebem.
Zdroj: Rolované vepřové zadní kolínko s kapkou pepřové omáčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rolovane-veprove-zadni-kolinko-s-kapkou-peprove-omacky [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář