reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rostbíf

Ingredience

  • nízký roštěnec nebo hovězí svíčková 600 g
  • kremžská hořčice nebo 40 g dijonské a 40 g hrubozrnné 100 g
  • kvalitní kečup nebo protlak 40 g
  • olej 100 ml
  • worcester 20 ml
  • drcený černý pepř nebo pepř 4 barev 1 špetka
  • olivový olej 5 lžic
  • sůl 1 špetka

1. Do očištěného masa důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worcesteru, kečupu, soli a pepře. Necháme chvíli rozležet, ideálně 24 hodin. Maso nemusí v marinádě plavat, stačí je jen zlehka masírováním potřít a osolit. Maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a poté je přendáme na pekáč, ještě lépe na pečicí mřížku. Vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Necháme chvíli odpočinout a poté krájíme na tenčí plátky.

2. Pokud vám vyhovuje pomalé pečení, doporučuji troubu rozehřát a péct při 80 °C asi 2 hodiny, do 55 °C vnitřní teploty masa. Záleží na tom, jak chcete mít maso upečené. Čím krvavější vnitřek, tím menší vnitřní teplota (okolo 45 °C). Rozmezí je asi 45–60 °C, nám vyhovuje kolem 50–55 °C.

Zdroj: Rostbíf; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostbif [On-line 10.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.