reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rozpékaný hermelín s toustem

Suroviny

  • hermelín 5 půlek
  • zelený nebo barevný pepř 6-8 kuliček
  • horký med 2-3 lžíce
  • lístečky máty
  • brusinky na ozdobení

Toustový chléb:

  • hladká mouka 250 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • cukr krupice 1 lžička
  • sůl 1 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • rozpuštěné máso 40 g
  • mléko 320 ml
  • sušené droždí 1/2

Na předem upečený toustový chléb (pro estetičtější vzhled můžeme toust úhlopříčně rozkrojit na trojúhelníčky) posadíme půlku rozpečeného hermelínu tak, aby byl plísní dolů a vnitřek nám nevytekl. Přelijeme směsí zeleného nebo barevného pepře, který jsme si částečně nadrtili a nechali lehce zkaramelizovat na medu. Med má být teplý! Dozdobíme mátou a brusinkami.

Chléb: Do formy si nejprve nalijeme tekuté věci: mléko, olej, máslo. Poté dosypeme mouky. Nakonec nasypeme do jedné strany (rohu) cukr a droždí, do druhého sůl. Pekárnu zapneme na program toustový chléb. Pokud pečeme chléb v troubě, prvních 15 minut na 220 stupňů, pak ještě půl hodiny na 200 stupňů. Pokud chcete chléb méně křupavý, troubu vypneme o deset minut dříve.

Zdroj: Rozpékaný hermelín s toustem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nykaperoz-linmeher-s-temtous  [On-line 06.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.