reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí paprikáš

Suroviny :

  • 2–4 rajčata podle velikosti
  • asi 800 g filetů libovolné sladkovodní ryby – amur, tolstolobik, kapr
  • 100 g anglické slaniny + lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 100 ml sladké smetany 33%
  • sůl – v misce
  • uvařené brambory
  • kopr nebo hladkolistá petržel
  • pálivá paprika k podávání, nemusí být

Nejdříve oloupejte rajčata. Na špičce je nařízněte do křížku a dejte je na 2 minuty spařit do vroucí vody. Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

Rybu vykostěte, maso pokrájejte na kostičky a pak ještě jednou prsty zkontrolujte, jestli v něm nezbyly nějaké kůstky.

Slaninu nakrájejte na kostičky a v kastrolu ji vyškvařte, a je-li třeba, přidejte trochu sádla. Přihoďte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji za občasného míchání zesklovatět. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky a s mletou paprikou, rybou a rajčaty přidejte do kastrolu.

Směs osolte, pak ji zakryjte a bez podlévání duste pod pokličkou 10 minut. Občas promíchejte, ale jen lehce, aby se kousky ryb nerozpadly. Těsně před koncem dušení vmíchejte smetanu.

Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekaným koprem nebo hladkolistou petrželkou a kapkou smetany, případně, chcete-li, posypte pálivou paprikou.

Zdroj: Rybí paprikáš; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-s-vuni-leta-od-karoliny-domaci-kucharky  [On-line 28.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.