- 300 g mascarpone
- 5 lžic moučkového cukru
- 4 lžíce marsaly nebo jiného „portského“ vína
- 1 lžička extraktu z vanilkového lusku
- 200 ml smetany na šlehání
- 200 ml ledové silné kávy
- 5 cukrářských piškotů
- nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Do 300 g mascarpone přidáme moučkový cukr, zalijeme portským vínem, přidáme extrakt z vanilkového lusku a ušlehanou smetanu. Stále promícháváme. Necháme 10 až 20 min. v lednici. Po vyndání dáme do poháru na piškoty předem namočené v kávě. Posypeme čokoládou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rychle-tiramisu
Každé jídlo je ddobré.
Myslým si že nikdo je moc vybíravý vaše jídlo je celkem dobré.
Myslel jsem si že jste větší borec dle vašeho vyjadřování k jídlům které dělaly vaše spolu soutěžící.To co máte na jídelníčku včetně moučníku dělaly naše matky . Např tiramisu bylo námi dětmi považováno za nic třeba oproti palačinkám a nebo koblížkům. A měl by jste si uvědomit že ten steak by třeba řada lidí nevzala ani do úst.Myslíte si že dnes když nevíte nic o původu masa je jíst polosyrové maso je to nejlepší.
Dříve jsem miloval tatarák ale dnes bych částečně tepelně upravené maso nevzal do úst
Nejsem si tak úplně jistý, jestli ten komentář patří k tomuto receptu . Asi byl adresován nějakému participantovi pořadu Prostřeno. Co se týká tataráku… zmražení masa na minus 30°C přece jenom nějakou tu bakterii zničí.