4 porce
- hrst sušených hub shitake
- voda na namočení hub
- rostlinný olej
- 4 rajčata
- 1 salátová okurka
- 1 římský salát
- 200 g pečeného rostbífu
- 2 lžíce sezamových semínek
Houby namočíme nejlépe den předem a poté povaříme, scedíme, necháme zchladnout. Z hub vymačkáme přebytečnou vodu a opečeme je na trošce oleje.
Sezamové semínko opečeme nasucho.
Z rajčat a okurek odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.
Římský salát nakrájíme na proužky.
Na talíř poklademe porci římského salátu, maso nakrájené na tenké plátky či proužky, vydatně zakápneme dresinkem (viz níže) a posypeme sezamovým semínkem.
Dresink
- 6 lžic olivového oleje
- 1 chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 limetky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 hrsti čerstvého koriandru
Do olivového oleje vmícháme nasekanou chilli papričku, česnek, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Na závěr přidáme nasekaný koriandr.
Zdroj: Rychlý thajský salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1622-rychly-thajsky-salat/ [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář