reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát Lido

4 porce

  • 400 g vyloupaných vařených krevetek
  • 200 g celeru
  • voda
  • 2 bobkové listy
  • 2 ančovičky
  • 1 citron
  • olivový olej
  • sůl

na podávání

  • lístky salátu, citron, ančovičky

Celer nakrájíme na Juliene (tenké nudličky) a blanšírujeme v osolené vodě s bobkovým listem (krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme).

Z citronové šťávy a oleje vymícháme emulzi a vmícháme nadrobno nakrájené ančovičky.

Do dresinku vmícháme scezený celer a krevety, necháme v chladu 1 hodinu odležet.

Podáváme v koktejlových sklenicích s lístkem salátu, kouskem citronu a ančovičkou.

Zdroj: Salát Lido; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1427-salat-lido/ [On-line 17.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.