4 porce
- 400 g vyloupaných vařených krevetek
- 200 g celeru
- voda
- 2 bobkové listy
- 2 ančovičky
- 1 citron
- olivový olej
- sůl
na podávání
- lístky salátu, citron, ančovičky
Celer nakrájíme na Juliene (tenké nudličky) a blanšírujeme v osolené vodě s bobkovým listem (krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme).
Z citronové šťávy a oleje vymícháme emulzi a vmícháme nadrobno nakrájené ančovičky.
Do dresinku vmícháme scezený celer a krevety, necháme v chladu 1 hodinu odležet.
Podáváme v koktejlových sklenicích s lístkem salátu, kouskem citronu a ančovičkou.
Zdroj: Salát Lido; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1427-salat-lido/ [On-line 17.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář