Ingredience pro přípravu receptu:
- 300 g – kuřecí játra
- 130 g – rukola nebo salátový mix s rukolou
- červený vinný ocet
- javorový sirup
- olivový olej
V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme na něm játra z obou stran. Počítejme přibližně 7 minut. Zatímco se játra restují, připravíme si salát. Důkladně ho omyjeme, osušíme a dáme do servírovací mísy. Jakmile jsou játra téměř hotová, pozná se to tak, že jejich krvavý střed se mění dorůžova, sundáme pánev z ohně a přidáme vinný ocet a javorový sirup. Vše společně promícháme a játra hned přendáme na připravený salát. Přelijeme je omáčkou z pánve, osolíme, opepříme a ještě teplé podáváme.
Zdroj: Salát s grilovanými kuřecími jatýrky; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/salat-s-grilovanymi-kurecimi-jatyrky.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář