reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z červené čočky s grilovaným lososem

Suroviny

  • červená čočka 300 g
  • cuketa 1 ks
  • salátová okurka 1 ks
  • červená paprika 1 ks
  • žlutá paprika 1 ks
  • jarní cibulka
  • větší karotka 1 ks
  • čerstvá bazalka
  • cherry rajčata
  • ledový salát 1 ks
  • pepř
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • menší filet z lososa
  • čerstvý kopr
  • limeta 1 ks

Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme červenou čočku – osolíme, opepříme. Jakmile čočka mírně zbělá, podlijeme ji vodou a chvíli vaříme, dokud čočka není akorát. Čočku slijeme, okamžitě propláchneme studenou vodou a necháme vykapat.

Do velké mísy nakrájíme všechnu zeleninu na co nejmenší kostičky a přidáme čočku. Vše osolíme, opepříme a přidáme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci vinného octa. Vše zlehka promícháme a necháme chvíli odstát.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme osušený filet z lososa (kůží dolů). Smažíme asi 3 minuty, otočíme a smažíme z druhé strany další 2–3 minuty. Filet osolíme a opepříme. Osmažený filet posypeme čerstvě nasekaným koprem, zakapeme limetovou šťávou a trochou olivového oleje. Filet položíme na hromádku čočkového salátu. Ozdobíme ještě citronem a koprem. Vše ještě na povrchu trochu osolíme.

Zdroj: Salát z červené čočky s grilovaným lososem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-cervene-cocky-s-grilovanym-lososem  [On-line 19.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.