Ingredience
- 300 g červené čočky
- 50 g jarní cibulky
- 100 g cherry rajčátek
- Jablečný ocet
- Hnědý cukr
- Koriandr
- Panenský olivový olej
- Mořská sůl
- Drcený pepř
- Tymián
- 1 bageta
- Česnek
Červenou čočku uvaříme ve vodě s jablečným octem, cukrem a solí. Uvařenou čočku pak slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku a nasekaný koriandr. Vše promícháme a zalijeme olivovým olejem.
Jako přílohu doporučujeme bagetové chipsy. Nakrájíme předpečenou bagetu, každý kousek pomašlujeme olivovým olejem s česnekem, lehce osolíme a dáme do trouby. Pečeme dozlatova na 160 stupňů.
Zdroj: Salát z červené čočky s jarní cibulkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2650-salat-z-cervene-cocky-s-jarni-cibulkou/ [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář