reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z červeného zelí, bramborový knedlík a kačení stehno

Suroviny

  • kachní prsa
  • špek
  • pivo
  • sádlo

bramborový knedlík

  • brambory 800 g
  • vejce 1 ks
  • polohrubá mouka 200 g
  • krupice 100 g
  • sůl

Salát z červeného zelí

  • červené zelí hlávka 1 kg
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • ocet

Kachní stehna osolíme, dáme do pekáče, podlijeme vodou a na každé stehno dáme malou lžičku sádla, zasypeme majoránkou a dam do vyhřáté trouby, teplotu stáhneme na minimum a pečeme asi tři až čtyři hodiny. Kachní stehna půl hodiny před koncem pečení polijeme trochou piva.
Bramborový knedlík: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, poté oloupeme a nastrouháme nahrubo i najemno. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku dětskou krupičku. Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí. Tvarujeme kuličky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10-15 minut.
Salát z červeného zelí: Červené zelí nakrouháme na nudličky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a octem a asi 10 minut necháme přejít varem. Zelí scedíme, necháme zchladnout a dochutíme cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

Zdroj: Salát z červeného zelí, bramborový knedlík a kačení stehno; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-cerveneho-zeli-bramborovy-knedlik-kaceni-stehno  [On-line 22.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.