Suroviny
- kachní prsa
- špek
- pivo
- sádlo
bramborový knedlík
- brambory 800 g
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka 200 g
- krupice 100 g
- sůl
Salát z červeného zelí
- červené zelí hlávka 1 kg
- cukr
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- ocet
Kachní stehna osolíme, dáme do pekáče, podlijeme vodou a na každé stehno dáme malou lžičku sádla, zasypeme majoránkou a dam do vyhřáté trouby, teplotu stáhneme na minimum a pečeme asi tři až čtyři hodiny. Kachní stehna půl hodiny před koncem pečení polijeme trochou piva.
Bramborový knedlík: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, poté oloupeme a nastrouháme nahrubo i najemno. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku dětskou krupičku. Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí. Tvarujeme kuličky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10-15 minut.
Salát z červeného zelí: Červené zelí nakrouháme na nudličky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a octem a asi 10 minut necháme přejít varem. Zelí scedíme, necháme zchladnout a dochutíme cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
Zdroj: Salát z červeného zelí, bramborový knedlík a kačení stehno; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-cerveneho-zeli-bramborovy-knedlik-kaceni-stehno [On-line 22.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář