Suroviny:
- králičí hřbet
- stroužek česneku
- červená cibule
- červený vinný ocet
- směs salátových listů
- olivový olej
- sůl pepř
- čerstvé bylinky
Maso z obou stran osolíme a opepříme a na rozpálené pánvi s kapkou oleje králíka orestujeme do zlatova. Trvá to jen pár minutek. Uprostřed musí zůstat maso krásně růžové. Na závěr přihodíme do pánve česnek nakrájený na plátky a kolečka červené cibule.
Hotového králíka ještě horkého obalíme v nasekaných bylinkách s orestovaným česnekem a cibulkou. Pánev, v které jsme maso pekli, zalijeme asi 1 dl červeného vinného octa a necháme ho svařit do husté omáčky, dochutíme solí a pepřem. Smícháme s olivovým olejem.
Směs salátových listů promícháme s připraveným dresingem. Do salátu nakrájíme pár kousků králičího hřbetu. Naservírujeme a zbytek masa dáme kolem salátu.
Zdroj: SALÁT Z KRÁLIČÍHO HŘBETU; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-upravoval-kralika-zde-vsechny-jeho-recepty?special=758795 [On-line 03.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář