Potřebujeme:
- 8 malých telecích řízků
- 4 plátky parmské šunky
- 8 listů čerstvé šalvěje
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 150 ml bílého vína
- ½ citronu
- 1 lžíce hladké mouky
- černý mletý pepř
- sůl
Naklepeme telecí řízečky, lehce osolíme, opepříme a na každý plátek položíme půl plátku parmské šunky a na ni lístek šalvěje. Párátkem připíchneme šalvěj a šunku k masu. Druhou stranu řízku poprášíme moukou. Rozehřejeme olej, přidáme 2 lžíce másla a do rozpáleného tuku vložíme řízečky – nejdřív obloženou stranou dolů. Opékáme 2 minuty, potom otočíme a opékáme další dvě minuty. Opečené plátky dáme na nahřátý talíř a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme zbytek másla, přilijeme víno, tři minuty zahříváme, dokud se víno nezredukuje, a okyselíme citronem. Saltimbocca servírujeme se 2 malými brambůrky se lžící omáčky z výpeku.
Zdroj: Saltimbocca se šalvějí; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/italsky-lahudka-saltimbocca-se-salveji.html [On-line 25.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář