reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Saltimbocca se šalvějí

Potřebujeme:

  • 8 malých telecích řízků
  • 4 plátky parmské šunky
  • 8 listů čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml bílého vína
  • ½ citronu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • černý mletý pepř
  • sůl

Naklepeme telecí řízečky, lehce osolíme, opepříme a na každý plátek položíme půl plátku parmské šunky a na ni lístek šalvěje. Párátkem připíchneme šalvěj a šunku k masu. Druhou stranu řízku poprášíme moukou. Rozehřejeme olej, přidáme 2 lžíce másla a do rozpáleného tuku vložíme řízečky – nejdřív obloženou stranou dolů. Opékáme 2 minuty, potom otočíme a opékáme další dvě minuty. Opečené plátky dáme na nahřátý talíř a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme zbytek másla, přilijeme víno, tři minuty zahříváme, dokud se víno nezredukuje, a okyselíme citronem. Saltimbocca servírujeme se 2 malými brambůrky se lžící omáčky z výpeku.

Zdroj: Saltimbocca se šalvějí; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/italsky-lahudka-saltimbocca-se-salveji.html [On-line 25.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.