Suroviny:
- 600 g vepřové plece
- 400 g cibule
- vývar
- kmín
- 2 lžíce mleté papriky
- sůl, pepř
- kysané zelí
- sádlo
- glanc
- zakysaná smetana
- smetana
- bobkový list
- česnek
- slanina
- nové koření, celý pepř
- citron
Domácí bramborový knedlík:
- 4 vařené brambory
- hladká mouka
- máslo
- kostky suché housky
- plochá petržel
- 1 vejce
- ½ cibule
Na sádle restujeme slaninu a cibuli, kmín, nové koření, bobkový list, celý pepř, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody. Přidáme kysané zelí a 10 min provaříme.
Na sádle restujeme cibuli, česnek, kostky masa, okmínujeme, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mletou papriku. Podlijeme vývarem a dusíme 35-40 min do měkka. Nasekáme česnek, přidáme zelí, promícháme, necháme provařit. Zjemníme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou.Knedlíky: nastrouháme brambory, přidáme vejce, hl. mouku, sůl. Vypracujeme těsto.
Na máslo dáme kostičky housky, cibuli a opečeme. Přidáme nasekanou petržel. Z těsta nakrájíme plátky, plníme houstičkou, vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 15-20 min.
Zdroj: SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář