reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Suroviny:

  • 600 g vepřové plece
  • 400 g cibule
  • vývar
  • kmín
  • 2 lžíce mleté papriky
  • sůl, pepř
  • kysané zelí
  • sádlo
  • glanc
  • zakysaná smetana
  • smetana
  • bobkový list
  • česnek
  • slanina
  • nové koření, celý pepř
  • citron

Domácí bramborový knedlík:

  • 4 vařené brambory
  • hladká mouka
  • máslo
  • kostky suché housky
  • plochá petržel
  • 1 vejce
  • ½ cibule

Na sádle restujeme slaninu a cibuli, kmín, nové koření, bobkový list, celý pepř, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody. Přidáme kysané zelí a 10 min provaříme.
Na sádle restujeme cibuli, česnek, kostky masa, okmínujeme, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mletou papriku. Podlijeme vývarem a dusíme 35-40 min do měkka. Nasekáme česnek, přidáme zelí, promícháme, necháme provařit. Zjemníme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou.Knedlíky: nastrouháme brambory, přidáme vejce, hl. mouku, sůl. Vypracujeme těsto.
Na máslo dáme kostičky housky, cibuli a opečeme. Přidáme nasekanou petržel. Z těsta nakrájíme plátky, plníme houstičkou, vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 15-20 min.

Zdroj: SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.