Ingredience
- 600 g vepřové plece
- 400 g cibule
- Sádlo
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- 5 cl bílého vína
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru
- 150 g kysaného zelí
- Bobkový list
- 100 ml sojové alternativy ke smetaně
- Sladká paprika
Maso nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Mezitím na sádle orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme k ní maso. To dále zaprášíme moukou a zalijeme vínem. Ve chvíli, kdy se víno vyvaří, přisypeme papriku, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, sůl a zelí. Promícháme a vaříme 30 až 45 minut. Nakonec guláš zalijeme sojovou alternativou ke smetaně.
Zdroj: Segedínský guláš speciál; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2401-segedinsky-gulas-special/ [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář