Suroviny
- mletá vepřová krkovice 250 g
- krevety 50 g
- velká sladká chilli 1
- očištěný zázvor 3 cm
- houba Jidášovo ucho 10 kusů
- menší svazek koriandru 1
- jarní cibulky 3
- čínské rýžové víno 1 lžíce
- těsto wonton 1 balení
- sůl
Vepřové maso, krevety, namočené houby, chilli, zázvor, koriandr, jarní cibulku nasekejte najemno a promíchejte s rýžovým vínem a solí.
Těsto uchopte mezi palec a ukazováček a do jeho středu dejte směs masa. Dřevěnou špachtlí vmačkejte tak, aby těsto obepnulo směs. Vše by mělo mít tvar knedlíčku.
Hotové Shu Mai vařte přibližně 8 minut v páře.
Podávejte se sójovou omáčku smíchanou se sambalem, koriandrem a sezamovým olejem.
Zdroj: Shu mai; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/shu-mai [On-line 06.05.2017]
Poslední tip, trik či komentář