reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Shu mai

Suroviny

  • mletá vepřová krkovice 250 g
  • krevety 50 g
  • velká sladká chilli 1
  • očištěný zázvor 3 cm
  • houba Jidášovo ucho 10 kusů
  • menší svazek koriandru 1
  • jarní cibulky 3
  • čínské rýžové víno 1 lžíce
  • těsto wonton 1 balení
  • sůl

Vepřové maso, krevety, namočené houby, chilli, zázvor, koriandr, jarní cibulku nasekejte najemno a promíchejte s rýžovým vínem a solí.
Těsto uchopte mezi palec a ukazováček a do jeho středu dejte směs masa. Dřevěnou špachtlí vmačkejte tak, aby těsto obepnulo směs. Vše by mělo mít tvar knedlíčku.
Hotové Shu Mai vařte přibližně 8 minut v páře.
Podávejte se sójovou omáčku smíchanou se sambalem, koriandrem a sezamovým olejem.

Zdroj: Shu mai; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/shu-mai [On-line 06.05.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.