Ingredience
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 500 ml mléka
- 500 ml rybího vývaru
- 1 cibule
- 2 listy bílého zelí
- 1 rajče
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 1/3 celeru
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce kaviáru
- Sůl
- Pepř
- Hořčičné semínko
- 200 g ryb
- 100 g vařených krevet
Kořenovou zeleninu, cibuli, pórek a zelí nakrájíme a orestujeme na másle. V hrnci rozehřejeme 2 díly másla, na němž opečeme 1 díl mouky. Po chvilce přilijeme mléko. Až nám přejde do varu, přilijeme vývar. 20 minut povaříme a přisypeme orestovanou zeleninu.
Dále do polévky přidáme nakrájeného lososa, candáta a vlka, nakrájená a jádřince zbavená rajčata a vařené krevety. Poté ji osolíme a opepříme, přisypeme hořčičné semínko a prohřejeme.
Až na talíři posypeme petrželkou a pažitkou. Doprostřed talíře dáme kopeček kaviáru.
Zdroj: Skandinávská rybí polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2327-skandinavska-rybi-polevka/ [On-line 03.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář