Suroviny
- mleté vařené nebo pečené kuřecí maso 2-3 lžíce
- bešamel 1 lžíce
- petrželka nebo pažitka
- citronová šťáva
- citronová kůra
- sůl
- pepř
- muškátový květ nebo oříšek
- máslo
- trochu vývaru
- formičky (pravé mušle)
Petrželku nebo pažitku nakrájíme nadrobno, maso a další suroviny smícháme na kaši, popřípadě zředíme vývarem, jestli je třeba. Vzniklou hmotou kromě másla naplníme nahusto formičky (ideálně velké mušle) vymazané tukem, navrch položíme kousek másla a dáme zapéct do trouby, až povrch zezlátne.
Zdroj: Škeble v troubě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/skeble-v-troube [On-line 17.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář