reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zlatý joich

Suroviny
Vývar:

  • drůbeží maso s kůží bez kosti
  • kořenová zelenina
  • cibule 1 ks
  • česnek dle chuti
  • bobkový list 1 ks
  • celý pepř
  • nové koření 3-5 kuliček
  • šafrán 1 špetka
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá uelená petrželka

Jíška:

  • máslo 4 lžíce
  • haldká mouka 4 lžíce

Do hrnce dáme vařit drůbeží maso s kořenovou zeleninou, celou cibulí, česnekem, přidáme bobkový list, pepř celý, nové koření. Vaříme, dokud není maso měkké. Když je maso uvařené, vyndáme je, nakrájíme a schováme. Vývar přecedíme, zahustíme jíškou, pro barvu přidáme šafrán a kurkumu, dochutíme solí a pepřem. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a spolu s masem orestujeme na másle. Obsah pánve nandáme rovnou do talířů a zalijeme uvařeným vývarem, posypeme nakrájenou petrželkou.

Zdroj: Zlatý joich; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zlaty-joich  [On-line 17.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.