těsto
- 10 g droždí
- 20 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 300 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- tuk na pečení
na podávání
- 100 g skořicového cukru
- 250 g jogurtu
- 200 g borůvek
- 4 lžíce medu
V míse utřeme droždí s cukrem na kašičku, zalijeme trochou vlažného mléka, přisypeme trochu mouky, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Ke kvásku přidáme zbytek ingrediencí a necháme kynout. Když těsto zvětší dvojnásobně objem, opékáme na tukem vymazaném lívanečníků zlatavé lívance.
Ještě horké lívance obalujeme ve skořicovém cukru. Při podávání přelijeme jogurtem smíchaným s borůvkami a ochuceným medem.
Zdroj: Skořicové lívance s borůvkovo-jogurtovým přelivem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1368-skoricove-livance-s-boruvkovo-jogurtovym-prelivem/ [On-line 12.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář