Ingredience:
- 1 lžíce oleje
- kuřecí maso a vývar
- 180g anglické slaniny
- 2 mrkve
- 2 řapíky celeru
- 1–2 pórky (jen bílá a světle zelená část)
- 100 ml bílého vína
- 2 bobkové listy
- 3 snítky tymiánu
- 10–15 sušených švestek
V hrnci na oleji opékáme slaninu, mrkev, celer a pórek 5 minut, až začnou zlátnout. Zalijeme vínem a vaříme 5 minut, až se víno trochu svaří. Přilijeme 1,5 l vývaru, přidáme tymián a bobkový list a vaříme 10 minut. Snítky tymiánu poté s bobkovým listem odstraníme. Přidáme natrhané kuřecí maso o velikosti sousta a vsypeme švestky. Vaříme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme a podáváme.
Zdroj: Skotská kuřecí cock-a-leekie; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/skotska-kureci-cock-leekie [On-line 29.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář