Suroviny
- lístky máty
- máslové sušenky
- šlehačka
- zakysaná smetana
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- máslo 150 g
- ovoce dle libosti
- šlehačka
Na tác položíme pečicí papír, ze sušenek si uděláme dvě řady po třech, což bude ve výsledku šest porcí. Ze zakysané smetany, šlehačky, cukru a másla si ušleháme krém, kterým potřeme první řadu sušenek, na to dáme další vrstvu sušenek a takto budeme postupovat do pěti vrstev. Dezert dáme chladit, poté ozdobíme ovocem, šlehačkou a lístkem máty.
Zdroj: Sladká tečka na konec; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka-na-konec-0 [On-line 17.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář