reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladká tečka od protinožců

Suroviny

  • bílky 4 ks
  • cukr moučka 220 g
  • sůl
  • ocet 2 lžičky
  • šlehačka ke šlehání
  • čerstvé ovoce

Zahřejte troubu na 130 °C. Bílky odměřte do mísy a při nízkých otáčkách šlehače šlehejte tak dlouho, až při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby byl sníh pevný, lesklý a zároveň bez velkých bublin.

Přidejte ocet a zlehka prošlehejte. Plech potáhněte pečicím papírem a směs vytvarujte do kruhu o průměru 18 cm. Troubu ztlumte na 120 °C, vložte do ní plech a pečte 80 minut. Pak troubu vypněte a dezert v ní nechte úplně vychladnout.

Smetanu ušlehejte, natřete ji na upečený základ, navrch dejte ovoce

Zdroj: Sladká tečka od protinožců; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka-od-protinozcu  [On-line 17.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.