Ingredience
- větší kuřecí stehenní řízky 5 kusů
- plátky slaniny 200 g
- cibule 2 kusy
- zelená paprika 2 kusy
- tvrdý sýr 100 g
- grilovací koření dle potřeby 1 dávka
- brambory 1 kg
- sůl 1 špetka
na dresink:
- větší majonéza 1 dávka
- kečup 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- cibulka 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
na zeleninový salát:
- ledový salát 1 kus
- mrkev 2 kusy
- salátová okurka 0 kusů
- červená paprika 1 kus
- tatarská omáčka nebo bílý jogurt 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
1. Keramickou misku vysteleme asi 5-6 plátky anglické slaniny, na ni položíme okořeněný kuřecí plátek, na něj dáme nadrobno nakrájenou cibulku s paprikou a kostky tvrdého sýra, který můžeme také nahrubo nastrouhat. Vše úhledně zabalíme do bochánku, který z misky vyklopíme na pečící plech a jemně posypeme jemně grilovacím kořením. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů přibližně 30 minut a poté dopékáme pod grilem ještě dalších pět minut.
2. Brambory si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu várku oloupeme a uvaříme a rozšťoucháme s cibulkou, druhou polovinu nakrájíme na čtvrtky nebo na plátky a upečeme v troubě. Podáváme s dresinkem.
3. Na dresink si smícháme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem, do misky přidáme majonézu, kečup a koření – dle chuti.
4. Ledový salát,papriku a okurku nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, vše společně promícháme a přidáme tatarku nebo bílý jogurt a dochutíme kořením.
Zdroj: Slaninový bochánek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slaninovy-bochanek [On-line 30.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář