reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slaninový bochánek

Ingredience

  • větší kuřecí stehenní řízky 5 kusů
  • plátky slaniny 200 g
  • cibule 2 kusy
  • zelená paprika 2 kusy
  • tvrdý sýr 100 g
  • grilovací koření dle potřeby 1 dávka
  • brambory 1 kg
  • sůl 1 špetka

na dresink:

  • větší majonéza 1 dávka
  • kečup 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • cibulka 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

na zeleninový salát:

  • ledový salát 1 kus
  • mrkev 2 kusy
  • salátová okurka 0 kusů
  • červená paprika 1 kus
  • tatarská omáčka nebo bílý jogurt 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Keramickou misku vysteleme asi 5-6 plátky anglické slaniny, na ni položíme okořeněný kuřecí plátek, na něj dáme nadrobno nakrájenou cibulku s paprikou a kostky tvrdého sýra, který můžeme také nahrubo nastrouhat. Vše úhledně zabalíme do bochánku, který z misky vyklopíme na pečící plech a jemně posypeme jemně grilovacím kořením. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů přibližně 30 minut a poté dopékáme pod grilem ještě dalších pět minut.

2. Brambory si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu várku oloupeme a uvaříme a rozšťoucháme s cibulkou, druhou polovinu nakrájíme na čtvrtky nebo na plátky a upečeme v troubě. Podáváme s dresinkem.

3. Na dresink si smícháme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem, do misky přidáme majonézu, kečup a koření – dle chuti.

4. Ledový salát,papriku a okurku nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, vše společně promícháme a přidáme tatarku nebo bílý jogurt a dochutíme kořením.

Zdroj: Slaninový bochánek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slaninovy-bochanek [On-line 30.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.