Ingredience
- slepice 1 kus
- větší mrkev 1 kus
- menší petržel 1 kus
- půl celeru 1 dávka
- půl pórku 1 dávka
- menší cibule 1 kus
- libeček 3 snítky
- černý pepř 3 kuličky
- oblíbené polévkové koření 1 dávka
- sůl 1 špetka
- předem připravené domácí nudle 1 dávka
Do tří litrů studené vody vložíme celou umytou slepici, přidáme sůl a vodu přivedeme do varu. Pěnu, která se tvoří na povrchu vývaru, sbíráme pomocí lžíce. Do vývaru přidáme celý pepř a var zmírníme. Polévku vaříme pod pokličkou dvě až tři hodiny. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, vývar přecedíme a nalijeme zpět do hrnce. Do polévky přidáme předem nakrájenou a očištěnou zeleninu, kterou už jen s oblíbeným polévkovým kořením krátce povaříme. Předem připravené nudle uvaříme ve slané vodě zvlášť asi pět minut, scedíme a necháme okapat. Servírujeme na dně talíře a přelijeme horkou polévkou.
Zdroj: Slepičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-1 [On-line 15.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář