reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí polévka

Ingredience

  • slepice 1 kus
  • větší mrkev 1 kus
  • menší petržel 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • půl pórku 1 dávka
  • menší cibule 1 kus
  • libeček 3 snítky
  • černý pepř 3 kuličky
  • oblíbené polévkové koření 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • předem připravené domácí nudle 1 dávka

Do tří litrů studené vody vložíme celou umytou slepici, přidáme sůl a vodu přivedeme do varu. Pěnu, která se tvoří na povrchu vývaru, sbíráme pomocí lžíce. Do vývaru přidáme celý pepř a var zmírníme. Polévku vaříme pod pokličkou dvě až tři hodiny. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, vývar přecedíme a nalijeme zpět do hrnce. Do polévky přidáme předem nakrájenou a očištěnou zeleninu, kterou už jen s oblíbeným polévkovým kořením krátce povaříme. Předem připravené nudle uvaříme ve slané vodě zvlášť asi pět minut, scedíme a necháme okapat. Servírujeme na dně talíře a přelijeme horkou polévkou.

Zdroj: Slepičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-1 [On-line 15.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.