Ingredience
slepičí polévka:
- domácí slepice 1 kus
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- jarná cibulka 1 svazek
- sůl 20 g
- celý pepř 10 g
- nové koření 5 g
- vegeta 20 g
domácí nudle:
- vejce 1 kus
- hrubá mouka 20 g
játrové kendlíčky:
- drůbeží játra 150 g
- strouhanka 100 g
- vejce 1 kus
- sušená majoránka 10 g
- drcený česnek 10 g
- mletý pepř 5 g
- sůl 10 g
1. Polévka: Do hrnce vložíme veškeré ingredience na polévku, které zalijeme vodou a uvedeme k varu. Táhlým varem vaříme asi hodinu a půl.
2. Nudle: Z vejce a mouky vytvoříme těsto, které pomocí strojku na nudle zpracujeme, vyválíme, necháme lehce proschnout a nakrájíme.
3. Knedlíčky: Rozmixujeme drůbeží játra, do vzniklé kašičky přidáme všechny suroviny a za pomoci namočených rukou vytvarujeme knedlíčky. Nudle ani knedlíčky nezavařuji přímo do polévky, aby se nezkalila, ale vaříme je zvlášť.
Zdroj: Slepičí vývar, nudle, játrové knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-nudle-jatrove-knedlicky [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář