Ingredience
- slepice 1 kus
- větší mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- půl celeru 1 kus
- čtvrt kapusty 1 dávka
- bílá paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- sůl 1 špetka
- polévkové koření 1 dávka
na domácí drobení:
- vejce 1 kus
- hrubá mouka 1 dávka
- sůl 1 špetka
Slepici dobře umyjeme, přidáme zeleninu, koření a sůl a dáme vařit. Vaříme pomalu asi dvě hodiny. Slepici vyndáme, polévku přecedíme a část zeleniny pokrájíme a vrátíme do polévky. Na drobení smícháme vejce se solí a hrubou moukou. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme trochu proschnout a pak je nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Na dno polévkové mísy dáme drobení, které zalijeme vroucí polévkou, již můžeme nakonec ještě osvěžit zelenou natí.
Zdroj: Slepičí vývar s domácím drobením; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-s-domacim-drobenim [On-line 07.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář