- vejce 6 kusů
- cukr moučka 6 lžic
- kakao 2 lžíce
- polohrubá mouka 3 lžíce
- špetka kypřicího prášku 1 sáček
- kiwi, banány 1 dávka
- čokoládová poleva 1 balení
Krém
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 3 lžíce
- vanilkový cukr 1 dávka
- smetana ke šlehání 250 ml
- ztužovač šlehačky 1 dávka
- trocha rumu 1 dávka
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec ušleháme sníh z bílků, promícháme a vylijeme na plech.
Pečeme v troubě na 170 stupňů asi 8 minut.
lehačku a ztužovač vyšleháme dotuha, přidáme mascarpone, cukry, rum.
Upečený plát potřeme krémem, poklademe ovocem a plát přehneme. Polijeme čokoládou, vychladíme a podáváme nakrájené s přízdobou z ovoce a šlehačky.
Zdroj: Sloní slza, čerstvé ovoce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sloni-slza-cerstve-ovoce [On-line 31.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář