reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SLOVENSKÁ CIGÁNSKÁ KLOBÁSA

Suroviny:

  • vepřová střeva
  • 300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
  • 1 kg brambor
  • sádlo
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • sůl, pepř
  • lžička sladké a pálivé papriky
  • majoránka
  • sekané škvarky
  • 1 vejce
  • zelená petržel
  • strouhanka
  • dušené zelí
  • opečená cibulka
  • chleba
  • kozí rohy

Cibuli osmahneme na sádle s česnekem a škvarky.
Nastrouháme brambory, přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce, strouhanku, sldkou papriku, majoránku, směs s cibulí, petržel. Naplníme střívko, zatočíme na porce a zavaříme ve vroucí vodě pod poklicí 3-4 minuty. Scedíme.
Klobásy oddělíme a opékáme na sádle 5 – 10 minut.
Podáváme se zelím a osmaženou cibulkou, posypeme majoránkou, ozdobíme kozími rohy.

Zdroj: SLOVENSKÁ CIGÁNSKÁ KLOBÁSA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 19.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.