Suroviny:
- vepřová střeva
- 300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
- 1 kg brambor
- sádlo
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 lžíce polohrubé mouky
- sůl, pepř
- lžička sladké a pálivé papriky
- majoránka
- sekané škvarky
- 1 vejce
- zelená petržel
- strouhanka
- dušené zelí
- opečená cibulka
- chleba
- kozí rohy
Cibuli osmahneme na sádle s česnekem a škvarky.
Nastrouháme brambory, přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce, strouhanku, sldkou papriku, majoránku, směs s cibulí, petržel. Naplníme střívko, zatočíme na porce a zavaříme ve vroucí vodě pod poklicí 3-4 minuty. Scedíme.
Klobásy oddělíme a opékáme na sádle 5 – 10 minut.
Podáváme se zelím a osmaženou cibulkou, posypeme majoránkou, ozdobíme kozími rohy.
Zdroj: SLOVENSKÁ CIGÁNSKÁ KLOBÁSA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 19.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář