Suroviny:
- 1 kg mletého vepřového bůčku
- 5 vajec
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
Na obalení
- mletá sladká paprika
Do mletého masa vmícháme vejce, utřený česnek se solí, muškátový oříšek a čerstvě mletý pepř, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Druhý den opět promícháme. Fáš naplníme do sáčku na tlačenku, dobře upěchujeme a svážeme. Vložíme do kastrolu s vařící vodou a vaříme 90 minut. Po uvaření vyjmeme a necháme vychladnout. Když odstraníme sáček, salám osušíme a obalíme v červené paprice.
Zdroj: Slovenská domácí mortadella; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1800-slovenska-domaci-mortadella/ [On-line 16.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář