reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená kolečka plněná zelím – Tirtlen mit kraut

Těsto používáme stejné jako v předchozím receptu.

Těsto

  • ½ kg hladké pšeničné mouky
  • 2 lžíce žitné mouky
  • rostlinný olej
  • teplé mléko
  • 1 vejce
  • sůl
  • voda

Náplň

  • kysané zelí
  • olej na smažení

Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.

Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 12 cm, na střed klademe vymačkané kysané zelí, zakryjeme druhým kolečkem, dobře přimáčkneme a ve vysoké vrstvě oleje smažíme z obou stran dozlatova.

Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.

Zdroj: Smažená kolečka plněná zelím – Tirtlen mit kraut; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1389-smazena-kolecka-plnena-zelim-tirtlen-mit-kraut/ [On-line 01.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.