Těsto používáme stejné jako v předchozím receptu.
Těsto
- ½ kg hladké pšeničné mouky
- 2 lžíce žitné mouky
- rostlinný olej
- teplé mléko
- 1 vejce
- sůl
- voda
Náplň
- kysané zelí
- olej na smažení
Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.
Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 12 cm, na střed klademe vymačkané kysané zelí, zakryjeme druhým kolečkem, dobře přimáčkneme a ve vysoké vrstvě oleje smažíme z obou stran dozlatova.
Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.
Zdroj: Smažená kolečka plněná zelím – Tirtlen mit kraut; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1389-smazena-kolecka-plnena-zelim-tirtlen-mit-kraut/ [On-line 01.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář