na smaženou klobásu:
- 1 kg vinné klobásy
2 vejce
1 dcl mléka
100–150 g hladké mouky
50 g strouhanky
70 g plátků mandlí
40 g pistácií
bílý pepř
sůl
olej na osmažení
na bramborový salát:
- 400 g brambor
100 g kysané smetany
2 lžíce slunečnicového oleje
4 plátky uzeného boku (anglické slaniny)
2 zelené cibulky
ocet
cukr
bílý pepř
sůl
Nejdříve si připravíme těstíčko z vajec, mléka a hladké mouky, které nezapomeneme lehce osolit a opepřit. Vinnou klobásu nakrájíme na špalíky a ty obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a na závěr ve směsi strouhanky, nasekaných pistácií a plátků mandlí. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova a podáváme s bramborovým salátem se smetanou a lehce orestovanými plátky cukety.
Příprava bramborového salátu je snadná: Na oleji orestujeme kousky uzeného boku, přidáme zelenou cibulku a uvařené brambory, nakrájené na kostičky. Zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a zakysanou smetanu, promícháme a bramborový salát je hotový.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/204-smazena-vinna-klobasa-v-mandlovo-pistaciovem-testicku-s-bramborovym-salatem-se-smetanou/
Poslední tip, trik či komentář