reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená vinná klobása v mandlovo-pistáciovém těstíčku s bramborovým salátem se smetanou

na smaženou klobásu:

  • 1 kg vinné klobásy
    2 vejce
    1 dcl mléka
    100–150 g hladké mouky
    50 g strouhanky
    70 g plátků mandlí
    40 g pistácií
    bílý pepř
    sůl
    olej na osmažení

na bramborový salát:

  • 400 g brambor
    100 g kysané smetany
    2 lžíce slunečnicového oleje
    4 plátky uzeného boku (anglické slaniny)
    2 zelené cibulky
    ocet
    cukr
    bílý pepř
    sůl

Nejdříve si připravíme těstíčko z vajec, mléka a hladké mouky, které nezapomeneme lehce osolit a opepřit. Vinnou klobásu nakrájíme na špalíky a ty obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a na závěr ve směsi strouhanky, nasekaných pistácií a plátků mandlí. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova a podáváme s bramborovým salátem se smetanou a lehce orestovanými plátky cukety.
Příprava bramborového salátu je snadná: Na oleji orestujeme kousky uzeného boku, přidáme zelenou cibulku a uvařené brambory, nakrájené na kostičky. Zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a zakysanou smetanu, promícháme a bramborový salát je hotový.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/204-smazena-vinna-klobasa-v-mandlovo-pistaciovem-testicku-s-bramborovym-salatem-se-smetanou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.