reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Sýrové rolády

na základní variantu a krém:

  • 100 g plátků sýra
    250 g termizovaného sýra
    50 g majonézy
    3 g želatiny
    50 g bílého vína
    bílý pepř
    sůl

na sýrovou roládu s paprikou:

  • 100 g plátků sýra
    základní krém
    50 g mleté papriky
    3 barevné papriky
    1 chilli paprička

na sýrovou roládu s pomerančem:

  • 100 g plátků sýra
    základní krém
    2 pomeranče

na sýrovou roládu s nivou a ořechy:

  • 100 g plátků sýra
    základní krém
    100 g nivy
    100 g vlašských ořechů (lískových ořechů)

na sýrovou roládu se špenátem:

  • 100 g plátků sýra
    základní krém
    100 g čerstvého špenátu
    česnek dle chuti

Nejprve si připravíme základní krém: rozmícháme čerstvý termizovaný sýr s majonézou, přidáme trochu pepře, soli, bílého vína a na závěr vmícháme rozpuštěnou želatinu.
Na navlhčeném stole rozvineme potravinářskou fólii, poklademe ji plátky tvrdého sýra, naneseme krém a svineme roládu, kterou necháme v chladu ztuhnout. Tento recept má spoustu variant. Záleží na vaší chuti a fantazii. Osvědčená je ale například varianta papriková: do základního krému vmícháme mletou papriku a nadrobno nakrájené čerstvé barevné papriky a chilli papričku. Dál postupujeme stejně, jako u základní varianty. A můžeme si vybrat! Buď uděláme klasického „šneka“, nebo roládu zavineme tak, aby sýr zůstal pouze po obvodu. Tento způsob je vhodný zejména, budeme-li dělat roládu s pomeranči: vrstvu základního krému poklademe měsíčky pomeranče bez kůže, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a zavineme. Dalším zajímavým typem je roláda s nivou a ořechy: Do krému vmícháme strouhanou nivu a před zavinutím krém posypeme ořechy. Poslední roláda je se špenátovými listy, které nesmíme zapomenout zbavit stonků. K nim do základního krému vmícháme ještě podle chuti prolisovaný česnek a barevná mozaika, kterou takto připravené rolády vytvoří na stole, pokud je před servírováním nakrájíme na kousky, bude opravdu dokonalá.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/210-syrove-rolady/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.