reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunkové rolády

na základní variantu a krém:

  • 100 g plátků šunky
    250 g pomazánkového másla
    50 g šlehačky
    3 g želatiny
    bílý pepř
    sůl

na šunkovou roládu s hráškem:

  • 100 g plátků šunky
    základní krém
    150 g hrášku
    pažitka dle chuti
    bílý pepř

na šunkovou roládu s vejci:

  • 100 g plátků šunky
    základní krém
    6 vajec
    100 g šunky vcelku

na šunkovou roládu s paštikou:

  • 100 g plátků šunky
    základní krém
    200 g paštiky
    100 g šunky vcelku
    pažitka dle chuti

na šunkovou roládu s vínem:

  • 100 g plátků šunky
    základní krém
    200 g hroznů
    50 ml bílého vína

na šunkovou roládu s křenem:

  • 100 g plátků šunky
    základní krém
    100 g křenu
    100 g šunky

Šunková roláda má několik variant. Bez základního krému se ale žádná neobejde: budeme potřebovat pomazánkové máslo, které smícháme s našlehanou smetanou, solí a pepřem. Poté vmícháme rozpuštěnou želatinu a můžeme začít plnit roládu. Tentokrát však místo plátků sýra použijeme šunku. Zajímavou variantou je roláda s hráškem a pažitkou, které stačí přimíchat do základního krému. Dalším druhem je roláda s vejci. Přidáme nasekaná vajíčka natvrdo a pro větší efekt na krém vyskládáme vejce nakrájená na plátky a hranolky šunky. Paštikovou variantu vytvoříme také jednoduše: paštiku našleháme se základním krémem do husté pěny, a pokud navrch přidáme hranolky šunky a pár snítek pažitky, bude na řezu skutečně nevšední. Další roládu můžeme doplnit vínem. Jak hroznovým, kterým nakonec krém ozdobíme, tak suchým bílým, které vmícháme do základu. Poslední variantou je roláda s křenem: do krému přidáme nastrouhaný křen a nadrobno nasekanou šunku, roládu zabalíme a dáme, stejně jako všechny ostatní, vychladit. Ztuhlé rolády krájíme na plátky a servírujeme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/211-sunkove-rolady/

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


tři × 2 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.