Ingredience
- vývar 1 l
- olej 2 lžíce
- mleté kuřecí maso 200 g
- pórek 1 kus
- česnek 2 stroužky
- žampiony na plátky 200 g
- půl lžičky drceného kmínu 1 dávka
- bílé víno 100 ml
- tavený smetanový sýr 100 g
- smetana 100 ml
- sůl a pepř 1 špetka
Na rozpáleném oleji nejprve orestujte mírně osolené mleté maso. Přidejte nakrájený pórek, česnek, nakrájené žampiony a kmín. Opékejte společně asi tři minuty, poté podlijte vínem a vývarem. Polévku povařte asi deset minut, přidejte tavený smetanový sýr a za stálého míchání ho v polévce povařte, až se zcela rozpustí. Polévku zjemněte smetanou a odstavte z ohně.
Zdroj: Smetanovo-vinná polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanovo-vinna-polevka [On-line 29.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář