Suroviny :
- 2 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 5 brambor
- 1 l rybího nebo zeleninového vývaru
- sůl a mletý pepř
- 300 g filetu lososa bez kůže a kostí
- malý svazek čerstvého kopru
- 125 ml smetany ke šlehání
1) Cibuli zpěňte na másle. Když je průsvitná, přidejte i mrkev a brambory a pár minut opékejte za občasného míchání. Pak do hrnce přidejte vodu či vývar, osolte a opepřete, a vařte deset minut.
2) Pak přidejte pokrájenou rybu a vařte dalších cca sedm minut. Pár kousků lososa a brambor si dejte stranou (budete jimi zdobit talíř) a polévku rozmixujte dohladka. Pak dochuťte nasekaným koprem (nechte si ještě nějaký na ozdobu) a vmíchejte smetanu..
3) Do každého talíře nalijte polévku, do středu dejte pár kostiček lososa a brambor, a ozdobte čerstvým koprem.
Zdroj: Smetanový krém z lososa s koprem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/jednoduse-tradicne-vanoce-podle-karoliny [On-line 22.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář