4–6 porcí
- 600 g pštrosí svíčkové (nebo krůtích prsou)
- 100 g pancetty krájené na plátky
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Maso nakrájíme na proužky, lehce opepříme, zabalíme do tenkých plátků pancetty a napícháme na špejle nebo grilovací jehly. Opékáme na tenké vrstvě oleje z obou stran zprudka a krátce, poté pozvolna dopečeme v grilu nebo v troubě. Podáváme s cuketovou frittatou (viz níže).
cuketová frittata
- 1 pštrosí vejce (nebo 12 slepičích vajec)
- snítka bazalky
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 cibule
- 1 menší cuketa
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
Vejce rozšleháme se solí, nasekanou bazalkou a parmezánem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu na tenké plátky a společně osmahneme na olivovém oleji, opepříme a zalijeme ochucenými vejci. Směs nalijeme do pečicí nádoby vytřené máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 25−35 minut při 175 °C.
Zdroj: Šneci z pštrosí svíčkové v pancette a cuketová frittata; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1722-sneci-z-pstrosi-svickove-v-pancette-a-cuketova-frittata/ [On-line 11.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář