reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šneci z pštrosí svíčkové v pancette a cuketová frittata

4–6 porcí

  • 600 g pštrosí svíčkové (nebo krůtích prsou)
  • 100 g pancetty krájené na plátky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej

Maso nakrájíme na proužky, lehce opepříme, zabalíme do tenkých plátků pancetty a napícháme na špejle nebo grilovací jehly. Opékáme na tenké vrstvě oleje z obou stran zprudka a krátce, poté pozvolna dopečeme v grilu nebo v troubě. Podáváme s cuketovou frittatou (viz níže).

cuketová frittata

  • 1 pštrosí vejce (nebo 12 slepičích vajec)
  • snítka bazalky
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 cibule
  • 1 menší cuketa
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl

Vejce rozšleháme se solí, nasekanou bazalkou a parmezánem.

Cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu na tenké plátky a společně osmahneme na olivovém oleji, opepříme a zalijeme ochucenými vejci. Směs nalijeme do pečicí nádoby vytřené máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 25−35 minut při 175 °C.

Zdroj: Šneci z pštrosí svíčkové v pancette a cuketová frittata; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1722-sneci-z-pstrosi-svickove-v-pancette-a-cuketova-frittata/  [On-line 11.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.