reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sofrito s řeckými bramborami, tzatziki

  • hovězí/telecí libové zadní maso 750 g
  • petrželové nať 1 hrst
  • hladká mouka na obalení
  • bílé víno 250 ml
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • česnek 4 stroužky

Brambory

  • brambory 1 kg
  • oregano 1 špetka
  • tymián 1 špetka
  • citron 1 kusu
  • šťáva z citronu a olivový olej 1 dávka

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na prudko osmahneme. Podlijeme vínem, zasypeme petrželovou natí, nakrájeným česnekem a dusíme dle druhu masa 45 – 60 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila, a dle potřeby podléváme vodou.

Očištěné brambory nakrájíme na měsíčky, dáme na plech, osolíme, opepříme, přidáme oregano, tymián, šťávu z celého citronu a olivový olej. Vše rukama promícháme a dáme zhruba na hodinu péct do rozpálené trouby.

Tzatziki

  • bílý jogurt 500 g
  • okurka 2 kusy
  • tvaroh 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvý kopr 1 snítka

Umyté, vydlabané okurky nastrouháme najemno a osolíme. Jogurt a tvaroh zbavíme na sítu přebytečné vody, smícháme dohromady, opepříme a prolisujeme se stroužkem česneku. Okurky řádně vymačkáme – musí být bez vody – a vmícháme do jogurtu. Dochutíme nadrobno nasekaným koprem a dáme pěkně vychladit.

Zdroj: Sofrito s řeckými bramborami, tzatziki; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sofrito-s-reckymi-bramborami [On-line 2.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.