reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soupe à l’oignon

Suroviny

  • smetana 2 lžíce
  • hladká mouka 20 g
  • máslo 80 g
  • cibule 500 g
  • zeleninový vývar 1 l
  • portské víno 2 lžíce
  • francouzská bageta nebo bílá veka 4 plátky
  • strouhaný ementál 75 g
  • žloutek 1 ks

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.

Zdroj: Soupe à l’oignon; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/soupe-loignon  [On-line 06.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.