Suroviny
- smetana 2 lžíce
- hladká mouka 20 g
- máslo 80 g
- cibule 500 g
- zeleninový vývar 1 l
- portské víno 2 lžíce
- francouzská bageta nebo bílá veka 4 plátky
- strouhaný ementál 75 g
- žloutek 1 ks
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.
Zdroj: Soupe à l’oignon; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/soupe-loignon [On-line 06.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář