Suroviny
- větší pórek 1 ks
- mrkev 1 ks
- brambora 1 ks
- máslo 50 g
- cibule 1 ks
- slunečnicová semínka 1 hrst
- zeleninový vývar 1,5 l
- bílý jogurt řeckého typu 200 g
- sůl
- pepř
V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něm lehce zesklovatět cibuli pokrájenou nahrubo. Poté přisypte nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený najemno. Chvíli společně opékejte, dokud zelenina nedostane zlatavou barvu. Zalejte vývarem, přidejte nakrájené brambory a vařte, dokud nejsou měkké. Nakonec polévku rozmixujte, osolte a opepřete. Podávejte se lžící jogurtu a posypanou opraženými slunečnicovými semínky.
Zdroj: Soupe Aux Poireaux; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/soupe-aux-poireaux [On-line 28.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář