Potřebujeme:
- 200 g vepřového a 200 g hovězího masa,
- 600 g čerstvých zelených lusků,
- špagety,
- ½ litru vývaru,
- 400 g cibule,
- 5 stroužků česneku,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- 1 lžičku červené papriky,
- parmazán,
- olivový olej,
- petrželku,
- pepř, sůl
Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Vsypeme najemno nakrájenou cibuli, po chvíli nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme, přidáme protlak, česnek
a dusíme 30 minut. Poté přidáme papriku, vývar a ještě ½ hodiny dusíme. Nakonec vložíme očištěné zelené lusky a10 minut dusíme.
Špagety uvaříme dle návodu a přendáme je na pánev s olivovým olejem, vmícháme nakrájenou petrželku a parmazán.
Zdroj: Špagety s masem a lusky; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/spagety-s-masem-a-lusky.html [On-line 14.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář